Rispondi

file grootte bij opladen van foto's etc.

hvansteenes
male
Messaggi: 5
Albero : Grafico
Vedere il suo albero genealogico
Bestaat er een geadviseerde 'grootte' en file-type voor de foto's en documenten, die kunnen worden gekoppeld aan personen in de stamboom? En hoe groot mag de totale omvang van attachments zijn in 1 stamboom?

wimdeckers
wimdeckers
Moderator
Messaggi: 7296
Geadviseerd wordt om documenten en foto's in te scannen op de laagst mogelijke resolutie van de scanner. Dat is meestal 200dpi. Een hogere resolutie heeft geen zin voor tonen op een scherm, want de meeste schermen hebben slechts een resolutie van 70-75dpi.
Kiezen voor een hogere resolutie maakt de bestanden dus slechts onnodig groot, maar maken de afbeelding op het scherm niet scherper.
Een voorbeeld : een afbeelding op 400dpi is 4 maal groter dan een op 200dpi. Men zou kunnen denken 400 is tweemaal 200, maar het gaat om de oppervlakte, en dan is de som een kwadraat.

U kunt als Premiumgebruiker 2gb aan documenten plaatsen in Uw map 'Uw documenten en foto's.

Documenten en foto's die U importeert als gedeelde documenten kosten U geen ruimte, en kunt U dus eindeloos importeren. Deze documenten en foto's zijn dan ook voor andere gebruiekrs beschikbaar om aan personen in hun stamboom te koppelen, dus plaats daar geen private documenten en foto's.

hvansteenes
male
Messaggi: 5
Albero : Grafico
Vedere il suo albero genealogico
Hartelijk dank voor uw snelle advies. Nog enkele aanvullende vragen:

Meestal pleeg ik een nieuwe upload bij een update. Is het juist, dat alle foto's etc opnieuw moeten worden worden geupdate? Of wordt er ook dan de foto's etc niet gewist en automatisch weer gekoppeld. Anders zouden steeds weer mee geupload moeten worden?

Kunnen de foto's etc reeds vooraf in het programma op de pc worden gekoppeld of moet de koppeling plaatsvinden op de site?

wimdeckers
wimdeckers
Moderator
Messaggi: 7296
De foto's die U op Geneanet al aan personen gekoppeld heeft staan, worden na een nieuwe import van een gedcom weer aan de betreffende personen teruggekoppeld, tenzij U offline een naam van een van die personen wijzigde. In dat geval herkent het systeem de persoon niet als de persoon waaraan een bepaalde foto weer gekoppeld zou moeten worden. Maar daar volgt dan gelijk na de import van de gedcom een melding over, en kunt U alsnog de koppeling aan de juiste persoon maken.

Als U een offline programma gebruikt en daar ook de foto's al in opneemt en koppelt, dan kunt U de gedcom tezamen met de foto's importeren middels het daartoe speciaal ontwikkelde importprogramma. Dat vindt U rechts op de pagina waar U normaal een te importeren gedcom selecteert.
Het is dus wat U voor U het handigste is : foto's los importeren en koppelen op Geneanet, of de foto's al koppelen in Uw offline programma.

Wel is het zo dat wanneer er aan een persoon meerdere foto's gekoppeld zijn, het systeem van Geneanet na import van een gedcoms en bijbehorende foto's niet kan bepalen welke foto als hoofdfoto op het profiel dient te worden geplaatst. Wat dat betreft is het dus meestal handiger om bij updates de foto's later via Geneanet zelf te koppelen.
Het hulpprogramma is eigenlijk meer bedoeld om eenmalig in één keer een hele stamboom met foto's te importeren. Bij updates kan het namelijk voorkomen dat er foto's dubbel worden geplaatst.

Rispondi

Torna a “Geneanet, technische vragen”