Rispondi

geboorte Taveirne Carolus - Ruddervoorde

Als u moeite heeft met het ontcijferen van (een fragment) oud schrift of met het vertalen van teksten in het Latijn of gotisch Duits of andere talen, kunt u uw document online zetten en op dit forum een beroep doen op de gemeenschap om mee te lezen.
brandersdirk
male
Messaggi: 123
Introduzione: Grafico
Navigazione: Grafico
Vedere il suo albero genealogico
Graag transcripte en vertaling - zie bijlage.
1653-12-18 Taveirne Carolus - geboorteakte.jpg
Carlous Taveirne zoon van Nicolaus & Anna ? / Ruddervoorde ? december 1653

https://search.arch.be/nl/zoeken-naar-archieven/zoekresultaat/inventaris/rabscan/eadid/BE-A0513_109981_108806_DUT/inventarisnr/I1099811088065444/level/file/scan-index/113

Hartelijk dank

Dirk
pvanduynhoven
male
Messaggi: 938
Introduzione: Testo
Navigazione: Testo
Vedere il suo albero genealogico
Anna Coninck
kvoet
male
Messaggi: 3115
Goedemiddag,

Een deel van uw vragen kan u ook beantwoorden door in de alfabetische index van de dopen te gaan kijken in dezelfde parochie (te vinden onder "Parochieregisters - Index"). Daarin vinden we een Taverne Carolus, zoon van Nicolaes en Anna Coninck, gedoopt op 8 december 1653. Dat staat althans op deze pagina (voorlaatste op de rechterpagina). Deze zijn echter niet altijd 100% foutvrij, want gemaakt door mensen. Maar het moet u een goed idee geven van wat er geschreven staat. Ter info: er werden meestal ook 2 kopieën bijgehouden van een register, het valt voor dat tussen die 2 kopieën ook verschillen zitten.

De transcriptie van de akte:
8a decembris baptizatus est
Carolus filius Nicolai Taverne
et Annae Coninck coniugum
susceptores fuerunt Carolus
Beauchier et Margarita vande
Kerckhove.


Op 8 december (1653) is gedoopt: Carolus, zoon van Nicolaus Taverne en van Anna Coninck, echtelieden; de doopheffers waren Carolus Beauchier en Margarita vande Kerckhove.

Het dagnummer is "verdwenen" onder een veeg. Deze doop is de enige in december, in het register worden Romeinse cijfers en Arabische cijfers door elkaar gebruikt. Het is dus niet ondenkbaar dat er eerst een Romeins cijfer stond onder die veeg. Dan is het zeker geen 8, want dat is VIII in Romeinse cijfers. Ik houd me aan de datum uit de alfabetische tafel (misschien is die tafel opgemaakt vóór de datum geveegd werd of is die opgemaakt uit een ander register (de kopie), waar de datum nog wel leesbaar was).

Mvg
Kris
Rispondi

Torna a “Paleografie, transcriptie en oude talen”